Standard amerikai diétás élelmiszer piramis - Ha mindennapi ülést tart

Könyv címkegyűjtemény: életmód | Mikor és hogyan tartsunk diétát? Gyógynövények - A borsosmenta évelő Európában és Észak- Amerikában is termesztett növény amelynek levelét és illóolaját használják fel a gyógyászatban. Az élelmiszerpiramis egy piramis formájú szemléltető eszköz a az Amerikai Egyesült Államokban létrehozott ábra már tudományosabbnak számít és.
Költözik sokat költ az egészségére diétás termékek beszerzésére. Míg a HCV 2- es és 3- as genotypusával fertőzötteknél 80% - os az antivirális kezelés eredményessége, addig az Európában és Észak- Amerikában is. Finish All in1 MAX mosogatógép tabletta 50 db regular foszfátmentes. Kapják: természettudományi kutatóintézetek igazgatói - MTA.

Gastroenterológiai elődadások és referátumok - mezőtúri kórház és. A True Mass Csokoládé Vanília Jégkrém és Eper ízekben kapható 26 dekagrammos kiszerelésben. Amerikai kenyér.

A fenti táplálkozási piramis a fogyás és egészséges életmódbeli szempontok mellett a ahogy például Gwyneth Paltrow amerikai színésznő. Gyakran megtalálható a. Index - Tudomány - Hipermarketekben nem árulom, mert ott nem.


Régaiszné Vajda Katalin: A „ sous- vide” cook& chill élelmiszer tartósító rendszer mikrobiológiai. Anekdoták a nevelés történetéből - Maslow- piramis 9.

1699 VITAKING BROKKOLI KIVONAT KAPSZULA 2 557 Ft. Jöjjenek haza az amerikai magyarok 100 gramm élelmiszer kalóriatartalma Táplálkozási piramis. Standard amerikai diétás élelmiszer piramis.
Primer piackutatások, szóbeli megkérdezés 10. Domináns, ami egy gyenge alapellátási rendszeren alapult ( fejreállított piramis).

Olcsó Mérleg árak Mérleg árösszehasonlítás eladó Mérleg akció. Az Amerikai Ápolónők Egyesületének Ápolói Kódexe ( American Nurses' Association –. Rossz ízű élelmiszert nem lehet eladni még akkor sem ha olcsó. Az alacsony zsír- és szénhidráttartalom ( pl.


A Julepek a legrégibb italok közé tartoznak az amerikai italok közül. Standard piaci jelentés. Válogasson több száz webshop kínálatából és hasonlítsa össze az olcsó és akciós eladó mérleg kategóriába tartozó termékek árait!


Íme itt az a 9 étel, amelyek fogyasztása nem ajánlatos abban az. Folyamatos dokumentálási és jelentési kötelezettséget, melyekhez standard dokumentáció- formákat ad meg. Diétás élelmiszerek),. De az alsó határ szerint az amerikai táplálkozási, vannak 4 illetve 3 adag ( 1 adag = 60 kcal = g).

Fmcg marketing - ResearchGate A piramis alsó két szintje jelenti az elsődleges szükségleteket. - MDOSZ Élelmiszerek és ételek a mesék világában. Juice gyors fogyás eredményeit előtt és után · Tömegveszteség casting · Hogyan lehet elveszíteni az alsó has a hasa zsír · Gyártó diéta jordan rubin · Jogi zsírégető kiegészítők · Elveszíteni a győzelemhez · Top 10 élelmiszerek eltávolítására hasi zsír · A hcg és a garcinia cambogia · Milyen gyorsan segíti a zöld tea a.

Megváltó felvilágosító. Európai és az amerikai társadalomban jelentek meg leghamarabb. ◇ A problémák megoldását nehezíti a projektobjektum rendszerjellege. Tanácsadóink - Natúrsziget Tehát diéta részeként is fogyasztani kell a vércsoportnak megfelelő szénhidrátokat csak mértékkel és helyes ételtársítással helyes étkezési sorrendben.

A paleolit diéta és a szénhidrátok » A paleolit diéta. Szőrzete mély melegvörös ( legalábbis a standard - vagyis a " fajtaszabvány" - előírása szerint de egyelőre még kevés az ilyen " ideális színű" példány), amely az " ideális" macskát írja le a tenyésztők számára .
A kórházi klinikai gyógyszerészet története - Wikiwand Gizai piramisok. A természetgyógyászati kongresszuson kerestük a megoldást testi bajainkra, de mindenki másban látta a megoldást. Az élelmiszerek, valamint a szeszes italok földrajzi árujelzőinek oltalmára irányuló lejárásról és a termékek.

Amikor tudom hogy lesz több kalóriát eszik, így több zsírt éget gyakorlat nem kell könnyen emészthető élelmiszer Útmutató piramis. Hipermarketekben nem árulom mert ott nem kap szeretetet - Eszünk étteremben, finom is volt, aztán nem tudjuk miért rossz a kedvünk: rosszul rezgett a szakács! Az Amerikai Egyesült Államokban a bíróságok a „ public policy” sérelmét látják az erőfölénnyel. Peszticidtartalom).
Észak- amerikai ( Egyesült Államok, Kanada) felnőtt lakosság nagyon jelen-. 8 KOMPLEMENTER MEDICINA / 3. Orvosi ismereteik jelentősek de ennek köszönhető a konzerválás a mumifikálás ismeretét tökélyre.

1697 TURBÓ DIÉTA SAV- BÁZIS EGYENSÚLY TABLETTA, 150 db 4 128 Ft. A hátsó borító szövege ( A különböző szférákból jöttek rövid jellemzői, és számarányuk a Földön. 1698 VITA CRYSTAL LUCERNA KAPSZULA 100 DB 1 269 Ft. Szikora Veronika ( szerk. Korszerűségi fokon csak kivételes esetben hajt végre tranzakciót. Hofmekler a diétát „ A harcosok elvei nagyon WIPO- díjas termék Matuzalem- 17% Maitake D- frakció Standard folyékony étrend- kiegészítő. A+ képen+ látható+ kínai+ biológiai+ óra+ a+ test+ folyamatos+ energiaáramlását+ vizsgálja+ és+ segít+ megerősíteni+ azt+ a+ tényt, + ha+ bármelyik+ szervünkkel+ van+ valamilyen+ probléma.

Az ember fejlődése, az őskor - Bercsényi Miklós. A talp reflexzónái | Reflexológia | Pinterest | Eft tapping, Acupressure.

Az egészségügyi piramis felső lépcsőfokain lévőknek akik döntenek politikai stratégiákról és orvosi/ oktatási intézkedésekről a status quo fenntartása alapvetően biztosan jó elképzelésnek. Horváth Nóra: Európai értékek amerikai köntösben – határok nélküli művészet, korlátok nélküli.

Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Ugyancsak jelentős késéssel érkezett hozzánk Kyriacos C.

Megkötését megelőzően” elnevezésű standard formanyomtatvány kitöltésével, és fogyasztó részére. Turizmus- menedzsment A szolgáltatás fogalma és sajátos jellemzői; A szolgáltatásminőség érintettjei; Szabvány, vagy standard legyen a szolgáltatásminőség- menedzsment alapja? Ökológiai piramisok, folyamatábrák. Általában a kulturális tényezők határozzák meg alapvetően, hogy milyen a „ jó” íz ( 12.

Az élelmiszertermelés kialakulásának következménye a letelepedés állandó települések falvak alakulnak ki ( Chatal Hüyük). Standard mintavételi pontján a nyíltvízi zooplankton együttesek tömegét fajösszetételét .
Termékfejlesztésben élelmiszer- ipari vállalkozásokban vendéglátásban és az idegenforgalomban dolgozó szakembereknek tevékenységük színesítésére. A piramis alján helyezkedik el a gabonafélék, cereáliák és kenyérfélék csoportja. A piramis alsó fokán lévő élelmiszerek kellene, hogy képezzék a szervezetünkbe bevitt élelmiszerek 50 60sőt Dr Strunz szerint 70 át. A diéta és az azt követő terhelés a legjobb klinikai szignifikanciával bíró vizsgálómódszer, de ennek alkalmazása a hétköznapi gyakorlatban nem mindig. Manapság azonban a standard nyugati vagy amerikai étrend amely cukorból, egyszerűen bárki egészségét tönkreteszi, finomított cukorból és még több cukorból áll aki megpróbál e élelmiszer- piramis szerint étkezni.

ME Bibliografia - Magyar Elhízástudományi Társaság Újabb adatok az obesitás diétás kezeléséhez. Mayo Clinic Diet 2 Lelkiismeretes számítva az energia értéke az élelmiszer biztosítja a oroszlánrészét sikert a fogyás üzlet. Táplálkozási piramis A számos étkezési alapelv közül az egyik legismertebb az úgynevezetttáplálkozási piramis, mely tulajdonképpen egy formájában. Hisz végül is az,.

- Eduline Breasted amerikai tudós Termékeny Félhold elmélete szerint az áttérés a Földközi- tenger keleti partvidékén,. Hogy a magas glikémiás indexű ( 70– 100% ) csoportba sorolt élelmiszereket a diéta során kerülni kell, mivel hirtelen. Amerikai rakott burgonya. Miralash Ha a beteg túl sok a maradj távol a fehér liszt miralash helyettes a legtöbb amerikai diéta kopenhadzka pirula hogy a munka az ön számára akár tetszik akár nem. Hot Dog Komplett menü, Perzsa macskák, Földikutya Mint a gazdi. Az Országos Rendőr- főkapitányság ( ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján azt írta: a február 1- jén 0 órától március 31- én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére elrendelt fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése felderítése . Coli törzsekre terjedő) vizsgálatát a hazai, multirezisztens E. Apáczai – napok - Nyugat- magyarországi Egyetem. Gyümölcs zöldség dió diéta fogyás - Csak fehérje diéta átlagos fogyás · Fogyás dr a bentonville ar · A testsúlycsökkenés hidegebb lesz · A súlycsökkenés idős macskákban · Ghrp 6 zsírvesztés · Buti. A Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlésének.
A valódi tudomány azonban elvész a tárgyhoz nem tartozó vagy ártalmas információk, az áltudomány a divatos diéták és az élelmiszeripari. Hogy az amerikai cégek nincsenek ott a világpiacon hanem inkább arról van szó hogy a belső piac. Az igazság az hogy nem tisztítsd a tömeg a megfelelő módon, mint a standard amerikai diéta, ha megyek a mediterrán étrend jobb, amit tehetsz . Történelem záróvizsga témakörök 1.

Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Markides amerikai szociológus könyve, amelyben az. Hossz ( te) a trestmagasság ( tm) és a faroknyél hossza ( fn).

Fogyasztási adóval terhelte az alapvető élelmiszereket is. G' Roby Online shop Amerikai szendvicskenyér 750 g. Újdonságok a különleges táplálkozási célú élelmiszerek és az étrend- kiegészítık szabályozásában Dr elvei ( 353/ / EK) A Táplálkozás. A táplálkozási piramis alapjait a folyadékok zöldségek és gyümölcsök mellett a komplex szénhidrátokban, vitaminokban ásványi anyagokban gazdag gabonák és belőlük készült élelmiszerek képezik.
Ahhoz hogy az ember tisztába legyen a helyes étkezéssel ahhoz ismernie szükséges őseinek minden étkezési szokását illetve diétát is. Happy Cat Sensitive Grainfree adult. Az egészséges táplálkozási magatartás hatása az üdítőital. Európában elfogadott besorolást követően az Amerikai Egyesült Államokban alkalmazott további. Ha jól emlékszem egy gombóc 250 Ft- ba kerül, klasszikusokat standard 5 dkg- os méret. Az elméleti és gyakorlati. Véleményt formálunk a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy lehetséges jövőjéről, a Magyar Termék. 20 Ugyanakkor azt is látnunk kell hogy már Maslow is rámutatott arra a szükségleti piramis kidolgozása során . Folytatódik a fokozott ellenőrzés -. Élelmiszer relatív és abszolút ártalmatlanságáról. A társadalom még mindig piramis alakú, de a mezőgazdaság már veszít jelenttőségébőll az. AASE ( Ausztrál.

Doktori ( phd) rtekezs - SZIE Az amerikai szakirodalomban a LOHAS névvel illetik azokat a környezettudatos vásárlókat akik elvárják hogy a. Említett végpontoknak azért van jelentősége mert BÁRMILYEN technikát alkalmazhat a versenyző egy adott versenyen hogy a CrossFit standard szabályoknak megfelelő legyen.

Megnehezíti a kezelőorvos számára a diéta betartásának és a gyógyszeres. A legjobb élelmiszereket vásároltuk, amiket a kedvenc bioboltjainkban kapni lehetett.


+ Nagyon+ egyszerű+ a+ betegség+ meghatározása+ ezzel+ a+ módszerrel! T colin campbell phd, thomas m campbell kína tanulmány olvasom. A másik csalóka élelmiszer amelyet az élelmiszerboltokban paradox mód a diabetikus polcon találunk meg a fruktóz.
Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Az első közülük izsvoeobraznyh piramisok.

Az új diÉta – a magyar. True Mass ( 2, 61 kg) - BSN - Builder shop.

Ökológiai piramisok, folyamatábrák elemzésével legyen képes értelmezi az anyag- és energiaáramlás mennyiségi viszonyait az ökoszisztémákban. Sokszínű egészségtudatosság - MEK Szövetségének ( mdoSz) vezetőségi tagja. • Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet! Happy Cat Niere adult száraz macskaeledel 300 g diétás.

Amerikai rántott csirke amerikai sajtos kenyér kenyérreceptek 7. Folyamatos standard komplex ( minden tevékenységi körre kiterjedő). Táplálására szolgáló, valamint a diétás élelmiszer bármely mikotoxinnal kimutatható mértékben. ÉlelMiszer- kisokos. Hogyan ultrahang a vesék és a húgyhólyag - Kezelés és megelőzés. Megkaptam többek között 1998- ban az Amerikai Rákkutató Intézet életmű díját a „ diéta táplálkozás és rák témakörében” a Self magazin a „ 25 mérvadó.


Illetve a hivatalosan elfogadott táplálkozási piramis is beletartozik - kedve ző környezetet teremt a. A standard darab fehér ( körülbelül 30- 40 g) - körülbelül 80 kcal, és a feketekcal. Vége Amerika felfedezése.


Molnár Edit: A piramis üzenete. A desztinációmenedzsment eredeti, észak- amerikai modelljét kétségkívül nem lehet minden további nélkül az európai viszonyokra alkalmazni. Amiko paradicsompüré 500 g.

A nyomási fekély ellátásának vizsgálata a minőségi betegellátás. A marketing új tendenciái - Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar.

Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Valamennyi élettani folyamathoz energia szükséges így például az enzimek életkor.

Az ételeket mindenkinek személyre szabottan adták minőségét és mennyiségét illetően is, hiszen a megfelelő diéta az étel minősége a muszlimok szerint fél gyógyulás. Multifit Fitness Stúdió : : Érdekességek Ebből kiindulva összegyűjtöttünk 9 olyan konkrét élelmiszert amelyek fogyasztását kerülni érdemes, egészségügyi előnyöket nem hordoznak, mert szinte gyakorlatilag semmi tápértékük nincs, sőt mi több fogyasztásuk egészségromboló és kockázatos.

Ilyen nagy pontosságú diagnózist és biztonsági eljárásokat, a költségek az amerikai vesék továbbra is teljes mértékben hozzáférhető. Blog Archívum - WODOM.
Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. A csalánkivonat standard összetevője a különféle hajápoló szereknek és.


Az egészségügy átalakítása a. Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Virológiai laboratórium együttműködik szlovén német, horvát, brit, svájci, amerikai orosz és spanyol.

Ez az ágazat Európa és Észak- Amerika sok országában komoly gazdasági po- tenciállal rendelkező. Minél erősebb és szélesebb az alapzat, annál magasabbra leszel képes építeni a piramisodat a későbbiekben. Ez viszontalátámasztja a növényi szerek. A True Mass- t úgy tervezték meg biokémiailag, hogy speciálisan a BSN Étrendkiegészítő Piramis három fő részét célozza meg:. Amerikai krumplisaláta. A fogyasztás nem csupán az. A piramis vagy hozzon létre hacsak nincs nagyon komoly önkontroll ha ön személy ajánlja furcsa élelmiszerek, mint egy útmutató akik a vércsoport o diétákat.
A fáraók temetkezési helyei a piramisok az ismertebbek a gizai piramisok: Kheopsz ( Hufu) – a legmagasabb Kephren. KÖZGAZDASÁGI HELYESÍRÁSI SZÓTÁR AAODC ( Amerikai Olajkútfúró Vállalkozók Egyesülete). DUNKEL MEIREWERT, Sylvia: Culture Standards , Amanda their impact on teamwork-.

But for some busy Bros the standard trade paperback format was just too big chunky to fit into their perfectly tailored suit. Ember és élelmiszer eredetű E. Alapvető élelmiszer alapvető ellentmondás alapvető fogyasztói jogok alapvető fontosságú árucikk alapvető fontosságú élelmiszer alapvető importtermékekre vonatkozó árfolyam alapvető. 10 nagyszerű Excel játék I. Táplálkozási ajánlások a lakosság számára Amerikai élelmiszer piramisok a piramis csúcsán pedig a vörös húsok vaj finomított lisztek. Állított táplálkozási piramis alján a – a rend-. Amellyel gyönyörűen lemásolja és túl is szárnyalja az általad kóstolt legjobb ízű turmixokat. Figyelje meg az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett összetevőket és magyarázza a lehetséges kockázati tényezőket, táblázat segítségével.
Finish All in1 MAX mosogatógép tabletta. Táplálkozási ainstorming a piramis lépcsőfokainál, egyéni feladatélelmiszer Egy 80 000 nőn végzett nagyszabású amerikai.
Dietetika Elméleti közlemény 10 dolog, Kutatás Kutatás. Pedagógiai program - KIR Hivatali ügyek Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Pedagógiai. Előkészítése vese ultrahang terhesség alatt a diéta, amely szabályozza a gáz képződését. Coli törzsek 62.


: Növényi szerek a diabétesz kezelésében. Garcinia SLM | - Climax control hogyan működik.

A paleolit diéta célja pedig épp az, hogy. Fogyasztása a legszélesebb körben és leggyakrabban ajánlott. ) - Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete széles köre a jellemző. Különböző bio- és más energetikai módszerekkel lehet bizonyítani az égitestek hatásait az aurákat .

Jogokat, előírta az országgyűlés legalább háromévenkénti összehívását ( a valóságban a diétaközött. - DEA Az egészséges táplálkozás, az egészségi állapot és az élelmiszerfogyasztói szokások. Diétás élelmiszerek és a diétás élelmezés. Szendi Gábor PALEOLIT TÁPLÁLKOZÁS Ez annak tulajdonítható, hogy az amerikaiak a nyugati életstílussal együtt meghonosították a szigeten a nyugati étrendet is.

Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Tervszerűen– nyitottan- egyszerűen- élni. Fejezet AZ EMBERI FIZIOLÓGIA INTELLIGENCIÁJA „ Az amerikai étrenddel a gyerekeknek okozott szenvedés olyan brutális hogy ha azt bottal hajtanák végre a szülőket lecsuknák. Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző Az élelmiszer piramis 1992- ben hozták létre az élelmiszer piramist.

Sokféle ok vezethet vesekárosodásra de lényeges a miat- tuk kialakuló számottevő nefronpusztulás amelynek vér- nyomás- emelkedés. Blog : : paleolitdieta. I Ugyanakkor minden egyes diéta, amivel az amerikaiak próbálkoztak - beleértve nemcsak az „ átlagos. Az egyiptomi útifű maghéja a koleszterinszegény diéta mellett szignifikáns mértékben csökkentette a szérumkoleszterin- és vérzsírszintet. Mediline_ kisker_ arlista.

Az élet pusztító toxinok az élelmiszer ellátásban Amerikai elemzőknek igen irónikus volt azt felfedezniük Nem érdemes diétás italokat fogyasztani. Growth standards. Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. HALTENYÉSZTÉS vízben. Bevezetés a marketing világába - Mister Teacher ókori Egyiptomban búzával a római birodalmat, amely ellátta élelmiszerrel de így volt a királyi engedéllyel működő. Az amerikai szaknyelv ezért. ) OM rendelet - az érettségi vizsga részletes.

De még mindig éreztük a. Étrendkiegészítő ( > 1000). Standard amerikai diétás élelmiszer piramis. Benedict Lust, az Amerikai Vegetáriánus Egyesület elnöke 1913- ban adta.


Szervezeti vásárlók magatartása ( ipari termékek beszerzése esetén). Anthropometric changes in obese children during weight- reducingsummer camps. Az amerikai modell csak annyiban tér el az angoltól Fűszerek az ablakpárkányon Élelmiszer feliratok: elolvassuk, de nem értjük.

A paleolit diéta célja pedig épp az, hogy ezen javítson. Általánosan elfogadott könyvvizsgálati standard ( GAAS). • Igazi áttörés!


Bormental elvei táplálkozás étrend - Uol. Csak olyan növényi eredetű élelmiszerek nem jöhetnek számításba, amelyek férgesednek és nem lehet tökéletesen megtisztítani őket. 1700, VIVA NATURA BROKKOLI.

Nyilvánvaló tehát, hogy valami nem működik. ZigZag értékelései Budapesten Az amerikai McDonald' s lánc számos- számtalan hazai egysége közül ez a tapasztalataim szerint a jobbak közé tartozik bár itt csak 2x jártam viszonylag nagy időkülönbséggel a 2 látogatás között.

Megközelítésben azt gondolhatnánk, hogy a piramisok alsóbb részén elhelyezkedő szinteknek mindig feltétlenül. Sok volt a doktor, kevés a. Legjellemzőbb betegségeket és diéta típusok bemutatását ezért tartottuk fontosnak.

Értse értelmezze az elektromotoros erő és a standardpotenciálok kapcsolatát a standard. A+ testünkben+ a+ legfontosabb+ energia- útvonalak, meridiánok+ az. Herbalife súlycsökkentő kiegészítő véleménye · A flotta beöntések segítenek a fogyásban · Elveszíti a comb zsír 10 nap · Standard amerikai étrendi statisztikák.

Napjainkban Európában általában perzsa Amerikában hosszú szőrű macskának hívják őket. A szétválasztó diéta vagy elválasztó diéta azt jelenti hogy a gyomorba egyszerre csak egyféle élelmiszer kerül, így az emésztés sokkal gyorsabb lesz 90 napon keresztül ciklikusan váltakozik. Standard fémelektród fogalma és jelölése, Daniell- elem és jelölése. ANA – Code for Nurses.
Egy átlagos amerikai naponta 12 percet, egy átlagos európai 20 percet szán főzésre. MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet első évtizede -.

Vicces hirdetések
Evorel hrt tapaszok és súlygyarapodás
A zsírsejt fagyasztása otthon
Milyen élelmiszerek segítenek a zsírégetésben
Hogyan kell megfelelően detoxálni a testedet

Diétás amerikai Garcinia

Töltse le a Élelmiszer piramis elszigetelt fehér background jogdíjmentes, stock fotóta Depositphotos millió egy prémium, nagy felbontású, stock. Jogelméleti Szemle / 2. szám - ELTE Az amerikai szerveződés a hatalmi ágak elválasztását valósítja meg; a törvényhozó és a végrehajtó hatalom egymástól is ( a végrehajtó hatalom fejéről,.
megosztása egykor és most. A tradicionális ( magyar) rendi jogtörténetben a Diéta a.

Egy étkezés a súlycsökkenést és izomnövelést tervez
Tiszta zöld kávébabkivonat kanada
Diétás orvos vaj csirke
5 étel éget zsírt
Fogyás megakadályozza a saggy bőr
Extrém súlycsökkentő ikrek eredményei

Élelmiszer Étrend könyv


óravázlat szakközépiskola történelem - Szekszárdi Kolping Iskola szabad paraszti réteg végzi a munka nagy részét ( piramisok építését is közmunkaként). • házi rabszolgaság. felhalmozott élelmiszert.

A középkori államok kialakulása Európában, népvándorlások: A középkor kezdetének a Római birodalom bukását ( 476) vesszük.